Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 02-05-2008, 09:02 PM   #18
silicon science
Pro Member

silicon science's Avatar

Default Re: Albert Hofmann

@ Dushan S- Mudro zbris, svaka chast.
Ne bih da ulazim u raspravu, jer je Dushan lepo rekao. Meni je zanimljiva stvar vezana za Tatulu (lat. datura inoxia), kojoj je nadimak "djavolja biljka, korov koji raste svugda i svima je dostupan, ko je imao dodira sa dotichnom biljkom nije se lepo proveo, znam par ljudi koji su se opekli uzevsi je... Ali, indijanska plemena u Meksiku kuvaju chaj od nje, koriste je u raznim magijskim ritualima, i sto je naj zanimljivije, daju je deci u periodu kada ih "uche", tj. u periodu kada postaju "ljudi"... Ima jedna jako lepa knjiga koja se zove "Rechnik svetih i magijskih biljaka", u kojoj je sve to jako lepo objashnjeno. Zanimljivo je recimo da biljka "Lokvanj" sadrzi brojne psihoaktivne alkaloide i ubraja se u sam vrh magijskih biljaka. Problem je bio i ostao u ljudima, koji sve to olako shvataju i uzimaju dotichne supstance da bi se "uradili" i da bi im bilo "veselo i shareno", a pritom nemaju pojma sa chime se igraju... Neke stvari ipak nisu za "obichnog, urbanog choveka"...
A da ne spominjemo to da su neke od droga legalne a ne bi trebale to biti, kao sto je recimo alkohol, koji je u stanju da razjebe ne samo zivote ljudi koji ga konzumiraju, vec i ljude u bliskoj okolini "sjebanog" choveka, dok recimo ne postoji takav sluchaj za nekog ko konzumira marihuanu.

Last edited by silicon science; 02-05-2008 at 09:11 PM.
silicon science is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules