Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Ostali muzički instrumenti i studijska oprema

Ostali muzički instrumenti i studijska oprema Pregled i karakteristike ostalih instrumenata, gitara, mikrofona, preampa, rack efekata, mikseta, patch bays, modula, semplera.... Diskutujte na ovom mestu

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-05-2008, 04:37 PM   #7
clusterchord
mod?rateur analogue

clusterchord's Avatar

Default Re: samostalni HD snimaci za live.. apogee soft-limit..

Quote:
Originally Posted by Bitch View Post
mislim u tvom slicaju da je mozda najbolje ici na varijantu dva komada alesis hd24. Interesantno je kod njih da mu ADAT-i rade non stop cak i u slucaju nekog failure. Tako moj kolega radi. Ima dva komada, jedan snima analogno 24 kanala, a preko adata mirroruje ta 24ch na drugu spravu
to zvuci kao dobra varijanta. bas sam se pitao sto se dogadja sa digitalnim thru-om, kad masine crashiraju..
Quote:
Jos i ti imas externi AD konvertor, pesma. Adat in u jedan alesis, mirror na drugi i to je to.
nemam ga jos, ali razmisljam o tome kao varijanti
Quote:
Opet, imam i kolegu koji malo vise tegli opreme, ali mu se nikad nije desilo da ne snimi nesto. On nosi G4 i digi002 rack. Takodje meni protoolsi nikad nisu pravili issue ni u studiju ni live.
e vidis, to me malo kopka.. da kad vec dajem velike pare za ext konv.. jednostavno napravim dva mala laptop DAW-a. laptop sa brzim ext FW diskom bi valjda mogao/morao komotno voziti 12kanala na 88k. laptopi su danas jeftini. neznam koliko su oni zapravo sjb..odn. opasni za live. ako recimo imas dva; master plus bkup. spojim jedan na rosettu via FW, a drugi na tu rosettu via ADAT/SMUX i preko nekog cardbus RME interface-a.. digiface i sl.. jedino, ne svidja mi se imati ista sto nije u racku.. laptopovi, pa okolo ti FW diskovi.. pa kablovi .. pa ovo ono.. neprakticno, pogotov kad treba negdje da se trci..

@Fostex D2424LV
izgleda da ima neki svoj file system.. sad citam da ljudima treba vjecnost da prebace u DAW. ali navodno dosta pouzdan..
http://www.fostexinternational.com/d.../d2424lv.shtml

inace, MX2424 je upravo Tascam o kojem govorim kao problematicnom.. svaki tjedan kad se cujem s kolegom, bar jedan im je na popravku.. poceli su na HRT-u prelazak na Nuendo/Native ali nikako da se to finishira. zvuk AD je valjda stvar ukusa.. meni se MX2424 ne svidja bas.

Quote:
moze i Alesis hd24 kad vec ides na optiku, samo obavezno furman, ups
ups bi ravnao napajanje, a furman?

clusterchord is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules