|
|||||||
| Recenzije Ovde mozete postaviti svoje recenzije audio softvera, hardvera, intrumenata i studijske opreme. Postavite pitanja ili iskomentarisite napisane recenzije |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#11 | |
|
Pro Member
|
Quote:
Ti kazes da sam ja u u pricu ukljucio jedinicu vremena. Pa nisam ja ukljucio nista! 44,1 khz je u startu jasno odredjena vremenski (44100 mernih tacaka u sekundi, podvlacim u sekundi) 22,05 Khz, znaci frekvencija koja ima ucestalost 22050 puta u sekundi. Aman pa ove vrednosti o kojima pricate su vezane za vreme. Sta sam trebao da pricam o frekvenciji od 22,05 Khz na godisnjem niovou. Pricate o ovoj temi i trazite opravdanje za neciju glupost na nacin "koliko ima odavde do Paracina", pa kada neko kaze 100 onda neko kaze "nema, ima 4 lule duvana", pa kada ovaj pokaze mapu i dokumentuje da je 100, onda ide prica "pa nismo znali da se radi o kolometrima mislili smo na lule. Kako uopste pricati o ucestanostima a da se jedinica vremena ne podrazumeva. Ja imam konverter na 96Khz ali u 2 sekunde, o cemu se radi, pa o 48Khz. Kada dodje do problema u osnovnoj stvar, onda se odmah preskace na aliasing i druge strucne izraze, drustvo za zbunjivanje macaka. Ikada vec pricamo o duplo vecoj frekevenciji i zasto, to nije tacno, frekvencij mor biti minimum vise od 2 puta veca, ponavaljam vise od 2 (2,1 je usvojena mera, da opet nebi bio optuzen za unosenje vremena). E sada ajde posto sam neupucen objasni te mi zasto? Last edited by LACKY; 03-11-2008 at 09:28 PM. |
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|