Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 17-12-2008, 06:19 PM   #28
Eeva_r&b
moderator

Eeva_r&b's Avatar

Default Re: ja njih mrzim, ne znam za vas. Let3

''ajme mene joj, ajme mene joooooj ,budjav lebac ,budjav lebac..''
Uh bre...

Pa zar ne bi bilo bolje da si mi protumacio i analizirao smisao ''Rijecke picke'' i pokusao da mi priblizis njegove vrednosti,i objasnis zasto je moje misljenje povrsno, i 'predrasuda' umesto sto si me iskritikovao kao osobu,obezvredio moje misljenje,doneo zakljucak o tome 'kakvom ja sebe smatram' i vadio mi reci iz konteksta. To bi bilo blize onoj korisnoj raspravi o kojoj pricas.

Svoje savete i kritike upucene meni,mozes primeniti i na sebi..
Kao sto ni ja nisam dovoljno zainteresovana da slusam Let3,jer mi se ne dopadaju (s tim sto nikog ne ubedjujem da usvoji moje misljenje), ti nisi razumeo sta je metafora, a sta alegorija,a ubedjujes mene da su sinonimi. :-S
To sto je ne uocavas u svom petominutnom ucenju,ne znaci da razlika nije evidentna, vec ce radije biti da nisi dovoljno zainteresovan da se informises i pojasnis te pojmove sebi.
Wikipedija ipak jos uvek nije dovoljno precizna (a ni pouzdana) literatura na koju se mozes osloniti, pogotovo ne kad je knjizevnost u pitanju...

Sve kul,

Pozz

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Što se tiče informiranosti... apsolutno si u pravu. Književnost poznajem relativno slabo, ali opet ne toliko slabo da bi se ustručavao navesti Malog Princa kao primjer metafore, ili alegorije... što je jedno te isto, s time da "stručnjaci" kažu da je alegorija "malo veća metafora"
Alegorija

Quote:
Originally Posted by SHIVA View Post
Nie problem u tome kako nešto kažeš, jer kažeš onako kako misliš. Dakle problem je u načinu razmišljanja, što se najbolje vidi u pokušaju da svaku ozbiljniju raspravu diskreditiraš tvrdnjom da je zapravo normalno da opušteno baljezgamo, a tko se drzne preispitivati ono što je rečeno - taj očito izigrava forumskog mudraca.

Naravno... problem je u tome što sebe smatraš idealnom pa sve što nije tebi nalik i sve što ne razumiješ automatski postaje krivo, nepotrebno, penisoidno i izigravajuće.

"There is no such thing as standing still when it comes to progress.You're either moving forward,or backwards."
Eeva_r&b is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules