|
|||||||
| Audio Produkcija - Osnove ?elite da naučite osnove audio produkcije, postavite neko pitanje vezano za osnove, početnik ste, i ne razumete neke od pojmova ovo je pravo mesto za Vas. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#18 | |||
|
Member
|
Sto je to dobro? Se mogu negdje nabaviti univerzalne djevojke?
Quote:
Quote:
ako to ne zvuci tako i tako pjesma moze bez problema pasti u vodu. Quote:
svi studiji snimaju tocno onako kako vi pricate da snimate, tako snima vecina ljudi i okolo, neko sa vise opreme, neko sa manje. mislim da za postici ono sto hocu mi je nepotpun lanac. nije uopce stvar u mikrofonu nego u prolasku signala kroz odredjene uredjaje namjestene tako i tako. redosljed lanca isto me jos muci granica oko AD konvertera najvise. da pitam, da li bi bilo bolje da farbam, rezem, sijecem, dizem, kompresiram... prije digitalnog svijeta? jer mi se cini da kada udje zapis u brojeve i algoritme da se tu zavrsi stvar. svako procesiranje poslije toga mi je nepotpuno, a pluginovski plasticno i nerealno, nezivo. jer tako su prije morali raditi, sto ne? slusat i slusat u monitore, stelat i stelat, razmisljati u naprijed pa onda tek snimati te kasnije jos mixing koji zapravo je kod njih i dalje bio ziv jer je bio na traci ali svejedno nije su tu mnogo radilo, sumiranje van i ajde bok. sto ne? o kojem primjeru pricate da je odsjecen za 6 dB? |
|||
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|