Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Audio Software

Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?..

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 04-03-2011, 07:19 PM   #19
branoy
Pro Member

branoy's Avatar

Default Re: Kontakt 4 CPU problemi...

netacno! ako je 250mb to nema veze sa kvalitetom. znam jedan sempl od par mb koji bolje zvuci 10x od jednog istog naziva sto je semplovan u 20gb.. znaci tu gresis.. ne bitna je velicina sempla bitno je kako on zvuci, koja mu je boja i oblik. npr u tritonu cu napravit 10 000 boja za mesec dana samo takvih.. dok u KONTAKT moras trositi vreme ko lud da spojis samo ono sto imas od semplova kad ih u njemu otvorit.. i kad si konacno nesto skontao ..stavis efekte, na kraju jbt mozda bi trebao promeniti drugu boju.. ne pase ova.. na suvo je bila ok.. i izgubi i kreativnost i vreme..
KLAVIJATURA MAJKA! sad pa sad cu vrtiti u combinaciji i dobit deset put sladje i lepse boje neg u kontaktu ..pricam npr za SOLO, nase podrucje BALKAN.. sto u Vsti nema.. dzaba mi konvertovan TRITON i njegovi semplovi kad mu je legato bezveze i portamento spram klavijature.. to je samo malo sto bih mogao nabrajati..
NIJE BITNA VELICINA, BITNO JE JEL SLATKO I JEL TO ZVUCI KAKO ZELIS CUTI..
velicina?? evo npr u klavi jedan klavir ne znam koliko zauzima mozda 16mb?
ja hocu ga presemplati u kontakt? ton po ton.. npr 5 sekundi da traje, da ne loopujem jer je to zajebano i potrosi vreme..
krenem od tona C1 i bar tri lajera ,. 1 ton velocity do 50, 90 i 127.. i tako do C7... sve presemplovao izadje me lupam preko 300mb??? znaci kvalitetnije je to sto sam presemplovao?? bolje?? ..
samo da postoji jedan TRITON VSTi..sve bi posutao odmah istog momenta u RECYCLE BIN.. il kantu.
fora je sto triton ima malo memorije za ubacit pa se mrzim oko toga trazit manje semplove pa ubacivati.. i mrzim se ako nemam extra konverter snimat ga u komp.

ii onda po cemu ti je bolji soft sempler?? to je cisto najbolje onima koji prave za njeg banke da prodaju.. i ono sto oni naprave..
kontakt moze bit dobar cisto za neke stvari.. a takvih je pun komp.. nema te brzine i tog sto meni treba sto je u klavi.

Jan to za FAZE potpuno tacno.. kad je u mono ..izgubi se sva lepota tih nabudzenih boja semplova... to sam zaboravio napisat.. CISTA VARKA RASIRAVANJE a sve van faze..

Last edited by branoy; 04-03-2011 at 07:21 PM.
branoy is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules