|
|||||||
| Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production... |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#38 | |
|
VIP Member
|
Quote:
Jebiga, u nekim kulturama živo izvođenje muzike je važan deo SVAKODNEVNOG života prosečnih ljudi i dece. Kod Engleza isto koliko i kod Roma. To što jedni pevaju božićne i uskršnje pesme sa porodicom, a drugi lupaju u tarabuku kad im sunete mlađeg brata — nema veze. I jedni i drugi kapiraju da je muzika ritualna, i samim tim važna, stvar. Muzika se ne uči slušanjem onih koji je (dobro) izvode, nego učestvovanjem u ritualu i prihvatanjem odgovornosti za to učešće. E, pošto su kod nas, balkanskih belaca, svi rituali uništeni... navijači pevaju AAAAoooAAAeeeIIIiiiUUUAAAAA, a tamo: Mislim, garantujem da su to prvo čuli u kući, pa u školi, a TV ih je samo podsetio na pesmu. I uopšte nije važno da li se pesma zove „Jerusalem”, „Đelem, đelem”, ili „Ja još spavam u tvojoj majici”, važno je da te neko navede (ili natera, hehe) da je otpevaš najtačnije što možeš. Televizor ne može da te natera na to, niti mu je to posao. Pozdrav, Vasa
TEHNIKA NARODU! Last edited by awacs; 23-11-2013 at 07:59 PM. |
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|