|
|||||||
| Pravna Pitanja Ovdje pi?ite sve ?to znate ili ?elite znati o autorskim pravima, ugovorima sa agentima/izdavačkim kućama itd... i sve ostalo ?to dotiče pravnu stranu poslovanja s glazbom. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#10 |
|
Pro Member
|
Upravo sam to i rekao.
Tebi bi smetalo. I onda bi me tvoj izdavač, ti lično ili zastupnik tvojih autorskih prava, kao Å¡to mi se deÅ¡avalo kada sam postavio albume Supernauta, obavestio da ne želi svoj mjuz na mom kanalu, ja odmah izbriÅ¡em, i mi smo zavrÅ¡ili sa svim nesporazumima. Kojih, uzgred, nije ni bilo. Međutim, na Yt imaÅ¡ mali milion onih kojima to ne da ne smeta, već im i godi, otkud i toliko netaknutih "full album" ličnih/anonimnih postova. Dakle, nemaju svi isti odnos prema autorskom materijalu, ali nije ni to ovde problem. Problem je Å¡to ne postoji taj obavezan korak upozorenja, da se neÅ¡to skine kako ne bi doÅ¡lo do onoga "po uÅ¡ima", već je u 99,9% slučajeva reakcija onoga ko ima Å¡apu nad autorskim pravima dojava YouTube-u i strike za uploadera. Ne znam da li se razumemo. Ja ne želim da tvoja muzika bude na mom kanalu ako ti to ne želiÅ¡! Ja želim da te ispoÅ¡tujem, želim da muziku promoviÅ¡eÅ¡ onako kako si ti zamislio, ali pre nego Å¡to me kazniÅ¡ zajedno sa onima kojima si poverio svoja prava, mislim da je u redu da mi se predoči "takva i takva stvar". Ovako, ja nemam ni Å¡ansu da dokažem da sam ok, nego sve ide po, po meni, rigidnom i radikalnom automatizmu. ZaÅ¡to ne bi imali humaniji sistem vrednosti na net-u? NajlakÅ¡e je linijom manjeg otpora.
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|