Quote:
Originally Posted by Znak
Ne može da postoji samo jedna strana medalje. U ovom slučaju ta komercijalna ne postoji, upravo u tome i jeste problem. NemaÅ¡ Å¡ta da okreneÅ¡.
Rokenrol nije kamerna predstava, to je filmski spektakl sa hiljadama (ili po mogućstvu milionima) statista, takav je žanr, i uostalom deo je masovne kulture. Mnogobrojna publika je u stvari glavni učesnik te igre, oni na bini samo diriguju.
|
Znam, ali sve vreme operiÅ¡ete sa stavovima koji su utemeljeni u imaginarnom, a ne u realnom. Bendovi poput onih koji su nekada žarili i palili mogući su tamo gde postoji tržiÅ¡te, a to tržiÅ¡te se, kao Å¡to znamo, raspalo. U međuvremenu raspali su se i mnogi bendovi koji su imali taj kapacitet, zavladali su postratnoprofiterski mediokriteti u svemu, pa i u rokenrolu. DoduÅ¡e, neki, poput Đuleta, imali su i "sreće", da se ubace tamo gde nikada ne bi mogli da Milan nije umro, a druge, poput Nevernih beba (Å¡ta uopÅ¡te znači to neverne bebe, jbt?) je guralo to Å¡to su "isplivalim govnima" trebali trska i Å¡evar da se teÅ¡e kako, eto, ovde uopÅ¡te ne smrdi. A đubrivo je đubrivo, jbg, daj Å¡ta daÅ¡. Naravno, niti su ti moÅ¡usi pomogli, niti je klozet postao operska dvorana. Da sve ode joÅ¡ dublje u ilegalu i underundergound doprinelo je i to Å¡to se pokazalo da je Peti bio fejk, a kako iza svake kulture stoji država, a državu je povela grupa Nevernih beba (Toma je u tom smislu sasvim logičan epilog), tako je proÅ¡ao i rokenrol. Mislite da bi Dugmići bili to Å¡to jesu da nije bilo Juge? Nema Å¡anse. Razlike između nas su u tome Å¡to ja u bendovima koje sam vam nabrojao vidim veliki, ogroman potencijal, koji daleko prevazilazi okvire gorepomenutog nesrećnog spleta okolnosti. Vi to, po svemu sudeći, niti čujete, niti prihvatate bez statistike. A ona je, kao Å¡to znamo, majka svih laži.
Sent from my ME173X using Tapatalk