Go Back   Rumski Forum > Studijska tehnika i instrumenti > Dizajn i konstrukcija studija

Dizajn i konstrukcija studija Diskusije i pomoc oko svih aspekata dizajna i konstrukcije kucnog/pro studija, gluve ili kontrolne sobe, tretman zidova i materijala...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 28-06-2003, 11:37 AM   #12
SandRob
ton magistar

SandRob's Avatar

ma ja san u sve ovo usa iz jubavi, vrlo naivno, onda san u medjuvremenu skuzi da se tu radi o nauci :oops:

mali studio u kojem sad radim sam oblozio poliuretanskom spuzvom a preko nje nanizao daske razlicitih volumena, na podu je debeli gumificirani tepison, a na stropu je takodjer poliuretnaska spuzva (ona sa piramidicama). u kutove (i iza vecih zvucnika) sam stavio bass trapove od gipsanih ploca i debele spiuzve. zid iza svojih ledja u kontrolnoj sobi sam napravio od onih valovitih ploca... nemogu se sad sitit kako se zove matrijal - sivi je i gradje slicne betonu (znas na sto mislim??)

u gluhoj komori sam od gipsa napravio "neparalelne zidove" a spusteni strop sam improvizira tako sto sam poliuretantsku spuzvu nalipi na drvenu konstrukciju a nju sam okacio na jedan drveni okvir.

tako sam kombinacijom rasprsavajucih i apsorbirajucih povrsina dobi zadovoljavajucu akustiku ali i prostor u kojem nije neugodno boravit.

sad bih volio pocet gradit novi studio, ali to ce potrajat i vise godina, naravno zbog love. polako cu, kako buden moga. iman prostor u kojemu mogu radit, tako da mi nije panika.

imas par slicica na mojim starnicama: http://www.radio-korcula.hr/remix/pics.htm

btw: za par dana cu uploadat i nekoliko pjesama

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules