|
|||||||
| Audio Software VST, DX, AU.... plug-in instrumenti i efekti, modularni sintovi i dizajn modularne sinteze, semplovanje, semplovi i sample libraries diskusije, koje sekvencere, editore, plug-inse koristite. Da li je bolji Sonar ili Cubase? Sound Forge ili WaveLab?.. |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#18 | |
|
Junior Member
|
Quote:
Potpuno ispravno. I kod mene Emulator IV skuplja prasinu, ne zato sto je nekvalitetan, vec zato sto je postao suvisan. I ne samo Emulator, vec i nekoliko Akaija pa onda Roland S750 a cak i jedan Ensoniq ASR10 (njega mi je najvise zao). I ja sam dzaba bacio desetine keka maraka ali vreme je bilo takvo, alternative tada nije bilo i tacka. Teorija o nekakvom sopstvenom zvuku pojedinih samplera je doduse delimicno tacna ali koliko je to potrebno, napominjem ovde se radi o samplerima a ne o sintisajzerima. Sempler po definiciji njegove namene treba odnosno mora da bude neutralan u tom pogledu. Jedan Kontakt je sigurno u stanju da premasi i najbolje hardwer uredjaje po pitanju editinga a jos uvek ostaje potpuno neutralan. To je upravo ono sto nam i treba kod samplera, jer ako imamo dobar wave stringsa prirodno je da hocemo i da ocuvamo taj njegov kvalitet i posle samplovanja dakle svako bojenje od strane samplera je nepozeljno. Cemu onda nostalgija za necim sto polako ali sigurno umire a uz to je isto tako (ili dosta slabije) digitalno kao ovo novo. Analogni sintiji su sasvim druga prica mada i oni polako ali sigurno dobijaju konkurenciju koju ne verujem da ce dugo izdrzati. Pitanje je dana. Danasnji procesori i AMD i Intel pa i novi G5 MAC su uz ostale komponente postali toliko mocni da sa lakocom odradjuju po nekoliko sofware instrumenata i efekata a uz to snimaju i reprodukuju, a cekam samo kad ce mi i kafu skuvati pa onda moze i neka zenska mozda (Anita bez uvrede) ili na kraju i pola praseta i koja oka vina... Salu na stranu, ozbiljno mislim da cemo u skoroj budusnosti u studiju imati samo par kompjutera, dobar master keyboard, nekoliko monitora i mikrofona, po kojeg pijanog muzicara i bezvoljnog tonmajstora. Kako u studiju tako i na bini. |
|
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|