Go Back   Rumski Forum > Aktivnosti > Razno

Razno pricajte o svemu ostalom vezano za muziku i PC produkciju, predstavite sebe, svoj band, also speak in english about pro audio production...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 25-03-2004, 09:42 AM   #4
Eon
Super Moderator

Eon's Avatar

Evo da i ja napisem iako sam siguran da sam to vec negde napisao ali nema veze...

1.zavisi sta zelim da radim ali u principu mi je najbitnija melodija oko koje se zakacim i sviram je sviram i na kraju je snimim onako kako misilim da najbolje zvuci.Ovo zna da traje i po nekoliko dana.

2.Kada usnimim melodiju potrazim odgovarajuci ali ne i krajnji zvuk i malo je sredim ...kvantizacija, velocity itd. i pridodam par instrumenata, recimo bass, ritam, i mozda neki accord...i naravno sve ih lepo postavljam u mix odmah ali ne i konacno

3.tu pocinjem sa aranzmanom posle ubacivanja instrumenata...prvo napravim kostur aranzmana tj. neku vrstu definicije pa onda sredjujem stvari i dodajem i oduzimam(ovo je najduzi period i zna potrajati i par meseci).Znam po deset puta da predjem stvar iz pocetka do kraja.

4.kada konacno zadovoljno zavrsim aranzman i onda doradjujem mix i malo se igram sa produkcijom u smislu efekata i postavke instrumenata u stereo slici...kompresore i druge dinamicke efekte postavljam tek na kraju a ostale efekte tipa delay ili reverb odradim jos pod tackom 2. ali sa promenama u toku rada

5.naravno nikada nisam zadovoljan mixom i izborom instrumenata ali nekako sebi kazem aj dosta pa dje pukne i uvek se ispostavi da nisam u pravu (tj. da nije dosta i da sam trebao jos truda da ulozim)

6.kada zavrsim sve onda radim mastering ali samo ako je potrebno jer znam dosta i da unistim stvar masteringom i mislim da je to druga skola

7.posle svega radim dithering i decimatorom prebacujem stvar u 16bit 44.100 jer inace radim na 4800024bit

Ovako uglavnom radim stvari sa dosta izuzetaka

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules