|
|||||||
| Audio Produkcija - Tehnike Audio in?enjering, usnimavanje, tehnike mixa. Mesto za razmenu iskustva vezanih za DAW produkciju. Imate pitanje? Potreban vam je stručan odgovor? Podelite sa nama tajne produkcije i recording/editing tehnike |
|
|
Thread Tools | Display Modes |
|
|
#5 |
|
Pro Member
|
Truba- dinamicki mic. Preporuka md421, re20 , moze i sm57....
Najcesce se postavlja ispred otvora , moze cak da bude i u osi. Ugao podesavati po zelji i potrebi, naravno ,sto se vise bezi iz ose , zvuk je manje ostar Sax- Pre neki dan smo imali zanimljiv A/B/C/D test micova za sax Neuman u87, AKG c414b-uls, Senneiser md421 i AKGd112(on se tu nasao vise slucajno, jer smo snimali i kontrabas) Snimali smo u vise pozicija, i fora je sledeca. Kod sax-a, gornja polovina otvora (kod klapni) vise zraci levo(od sviraca), a donja ka desnoj strani. U zavisnosti sta se zeli dobiti vredi setati mic ,npr. u visini velikog otvora levo i desno. Nekako najtoplije zvuci kombinacija U87(cudo ) na 45 stepeni desno od sviraca, u visini otvora. Ovde se generalno preporucuju kondezatorski mikr., mada se meni jako svideo i md421. Nekako je rezak, usrednjen( treba ipak cuti) i imam utisak da bi u matrici super izasao. AKG c 414, ne znam, nit, smrdi nit mirise, skroz je neutralan.Mada, kada bi snimao onu plavu |
|
|
|
| Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests) | |
|
|