Go Back   Rumski Forum > Pricaonica > Pricaonica

Pricaonica teme koje nisu vezane za audio produkciju i www.rumski.com... Bez POLITIKE i RELIGIJE molimo...

Thread Tools Display Modes
Prev Previous Post   Next Post Next
Old 23-04-2005, 03:15 AM   #9
Arthur
MAO

Arthur's Avatar

ako neko jos ima zivaca da cita sve ove biografije... ajd i ja da se predstavim

Imam 23 godine, i lozim se muziku od kad znam za sebe (natero mamu u drugom osnovne da mi kupi "oxygene" od J.M.Jarra. Od tada pokusavam da sviram sint, al me nikad ni bichem ne naterase u muzicku skolu tak da mi je tehnika i dalje jadna..
Za snimanje i produkciju se poceo paliti negde u 16toj kada u burazerovoj prostoriji za vezbanje ortak montira komp sa Yamaha DSP Factory i prvi puta mi prica o nekim kompresorima i sta ti ja znam cemu.. Tada sabiram dva i dva i kontam da je za moju urodjenu asocijalnost i introvernost studio pravi raj (zasto li mi nikad nije palo na pamet da sviram git. il ne do bog pevam!?).. Kasnije pocinjem i sam da radim u toj prostoriji (studio "Underground" na NBGD), i organizujem demo-snimanje sa SB Livetom i jednim solidnim PA mixerom. i tako dve godine, snimih oko 7 mp3 diskova demo-materijala, raznim bendovima koji su vezbali kod mene i to zvuci solidno - uglavnom su ih slali na demo-festivale i dobijali pozive
Na isti nacin se upoznajem i sa bendovima EPlay i BlockOut i sprijateljivsi se sa istima ulazim u studio "Free-Zone" (ex-Akademija) gde provodim godinu i po uceci zanat od Nikole Vranjkovica, Sashe Jankovica i gosn. Macka (ko zna zna)..
Potpisan sam na dva albuma - BlockOut (Ako imas s'kim i gde) i
Six Pack-Musique, a izaci ce ih jos par (Eplay, YOBO...)... snimao i deo zadnjih Darkwood-a (Bass&Drums), par pesama za KandaKodzu i Nebojsu, Mrave, i jos neobjavljen Mackov album (ime benda ce biti nesto - Fanket ili sl.), na kome svirali Pera Zver, Bata Bozanic, Fredi, Pancevac i druge ubice..
U decembru sam premijerno snimio ceo album samostalno - 38 termina za bend "Suspect Device" (Rock, tvvvrd), i sticajem nekih ruznih okolonosti zavrsio saradnju sa njima pre mixa.. inace smo svi veeoma zadovoljno samim snimkom

Od pre nedelju dana sam ponovo free-shooter jer sam vratio kljuc gazdi studia jer se nismo najbolje razumeli oko nekih finansijskih detalja... trenutno sam placen kao asistent N.Vranjkovica za album Cuture (ex-Riblja Corba, D.Cukic...) koji finansira PGP... radili tri nedelje u 6tic RadioBeograda, pa sad presli u studio "Vitas" gde cemo ga i zavrsiti.

Solidno vladam Cubaseom, Reasonom i srodnim programima, a znam stosta o analognom delu studija...

Inace sviram sa Samostalnim Referentima (SKA), a u srednjoj skoli sam svirao u tezga bendu "Johhny Bravo", koji mislim i dalje postoji... svirali mesec dana u "Irish Pub-u", ludo se proveli i uzeli neke pare

e da, od "Nisomnije" radim kao lajv tonac za MistejkMistejk sa kojima sutra putujem za Kragujevac....

Dobar deo zivota sam se lozio na rock muziku, mainstream (Metallica, Faith no more i sl.) a onda mi je jedno preslusavanje "Cafe Del MAr vol.6" ," Massive Attack - Mezanine", "Air - moon safari", "Zero 7 - simple things" i "BreakBeat Era" definitivno promenilo zivot zauvek... otdata privatno slusam samo elektronsku muziku svih pravaca a najvise retro-elektro, chill out, lounge i DNB... Profesionalno najbolje razumem Rock muziku, mada se ne bih libio da produciram i zabavnjake i narodnjake ukoliko me put odvuce tamo...

ladno sam zaboravio da napisem da sam prosle godine upisao BK Akademiju - snimanje i obradu zvuka... nisam presrecan, al mislim da sam ipak dobro postupio... o tome u drugim topicim-a
Arthur is offline   Reply With Quote

Currently Active Users Viewing This Thread: 1 (0 members and 1 guests)

Posting Rules